Vad gör Norge så speciellt?

Du tittar runt på möjligheterna, funderar över vad du vill arbeta med och var du ska bo. Ett bra arbete kan ju bara bli bättre om man får bo på en fantastisk plats. Och nu är du här och funderar, men vad är det som gör att du ska välja att arbeta och kanske även bo i just Norge? Vad gör Norge till ett så speciellt land?

Norge har en brokig historia efter dess enande på 1000-talet. Det har hunnit med att vara först under Danmarks och sedan under Sveriges inflytande. Till slut efter förhandlingar med Sverige blev de självständiga 1905 med egen monarki och egen regering. Dock slutade inte svårigheterna där för det lilla landet i norra Europa då tyska soldater gick hårt åt speciellt norra delen av Norge, under och speciellt i slutet av andra världskriget, men i efterkrigstiden på 60-talet hittades olja och idag är det en av världens rikaste stater.

Idag är Norge både rikt och otroligt vackert med sina höga berg och fantastiska fjordar. Om du älskar vacker natur så är det här landet för dig. Men vad mer har landet att erbjuda än vacker natur? Det finns även ett rikt kulturliv med en stark tradition av folkmusik som än lever kvar och bland annat den kända målaren J.C Dahl, som är känd för sina vackra landskapsmålningar, kommer därifrån.

Nu kanske du tänker “Det låter ju bra, men jag är inte så intresserad av naturen, jag är mer en stadsmänniska. Konst och folkmusik har jag heller aldrig varit särskilt intresserad av.” Då kanske sport är grejen för dig? Tack vare kopplingarna till Europa så är fotbollen stark i Norge, men även andra sporter kanske kan locka. Många vintersporter som skidor och hockey har ett fast grepp om landet tack vare landets fantastiska vintrar.

Kort sagt, det finns något för alla. Kanske är det ditt nya hem?